udstilling
Billedkunstner Helle Skydt går guerilla på lysavis
4. april 2009
0

PROKK GÅR GUERILLA

Billedkunstner Helle Skydt går guerilla på lysavis

Udstillingssted: Århus Stiftstidende, Banegårdspladsen samt deres lysavis.
Fra den 04.04.09. til den 13.04.09.

Billedkunstner Helle Skydt udstiller sine Vandords-tegninger på lærred i Århus Stiftstidendes vinduesfacade ud mod Banegårdspladen samtidig med at der periodevis foregår en ATTAK med vandord på lysavisen.

Idéen med udstillingen ved Århus Stiftstidende kom på grund af dette års udstillingstitel:
PROKK GÅR GUERILLA, som ligesom ligger op til at lave et angreb på Århus by. Da mine værker er lavet med ord var det oplagt at spørge Århus Stiftstidende om mulighed for at lave en ATTAK på deres lysavis med mine vandord. Hvis jeg kan få folk til at stoppe op og tænke (HVAD VAR DET), måske endda vente til næste vandords – ATTAK så har jeg nået mit mål..
Jeg kan godt lide den dobbelthed der er i mine tegninger. På lang afstand er det bare en tegning som alle andre. Men går man tæt på opdager man, at den er skrevet med ord og begynder at læse dem.

Helle Skydt har siden 2002 arbejdet med et projekt, hvor hun tegner med vandord i stedet for en streg på papir eller lærred. Motivvalget er altid noget man forbinder med vand. Ski -scenerier eller badescener. Ordene som skrives med er også ord, som hun forbinder med vand: H2O – strand – saltvand – ferskvand – tis – sved – sumarmi – strandvasker -fladfisk – slalom – langrendsski o.s.v. Teksten er altid skrevet med en blå tusch, som også kan henføres til vandets farve.
Materialevalg: Hun startede ud med to store værker ca.180 x 250cm. tegnet med kuglepind på papir og tusch på papir. De var med henholdsvis på Kunstnernes Påskeudstilling i 2004 og 2006. Derefter 3 værker 100 x110cm. tegnet med tusch på ugrundet lærred. Disse var med på KIC i Rendsburg, Tyskland.
De sidste mange værker er lavet på hvid grundet lærred med blå tusch.
En af disse er med på en vandre udstilling (Nordic Drawings) i Norden i 2008 og 2009.
Der vil også være udstillet et portræt af Kronprinsen, hvor hun her skriver med hans C.V. og hvor den
blå tekstfarve henviser til det kongelige blod.